ADÜ akademik yıl açılışı TBMM Başkanı Numan Kurtuluş'un katılımıyla yapıldı

Adnan Mendere Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni vesilesiyle Üniversitemize teşrif eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u, 21 Ekim 2024 tarihinde makamında ağırladı.
Tören öncesi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından makamında ağırlanan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Üniversitemiz şeref defterini imzaladıktan sonra Adnan Menderes Fotoğraf Sergisi’ni gezdi.

Adnan Menderes Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen törene; TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Aydın Valisi Yakup Canbolat, milletvekilleri, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Akademik Yıl Açılış Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesi ve zeybek gösterisi ile devam etti. 

Yeni akademik yıla her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni umutlarla başladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, küreselleşen dünyada başarılı ve mutlu bir gelecek için Üniversitelere önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Adnan Menderes Üniversitesi, köklü bir geçmişi ve güçlü alt yapısıyla eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, girişimcilik, toplumsal katkı ve kurumsal gelişme gibi temel faaliyet alanlarında önemli bir rol üstlendiğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Heyecanla beklediğimiz bu yeni akademik yıla hep birlikte adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 32 yılı aşkın köklü geçmişi ve güçlü altyapısıyla, ismini taşımaktan gurur duyduğumuz demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’in manevi mirası doğrultusunda bölgede yükselen bir değer olarak ADÜ, son dönemde yerli ve yabancı birçok derecelendirme kuruluşunun tescil ettiği özel bir kurum olarak öne çıkmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu değerli mirası daha da ileri taşıyacak yeni bir döneme başlarken, hep birlikte büyük bir sorumluluk ve kararlılık içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim.” dedi.

Yeni akademik yılda eğitim-öğretim kalitesini daha da yükselterek, öğrencilerin ve akademik kadronun uluslararası deneyimlerini artırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Tüm bu hedefler doğrultusunda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, güçlü altyapısı, nitelikli akademik kadrosu ve vizyoner yaklaşımıyla ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir. Veri bilimine yaptığımız yatırımlarla ortaya koyduğumuz denetlenebilir ve ölçülebilir çalışma disiplinimiz, bugün bizi dünyada ve Türkiye’de birçok üniversitenin önüne geçirmiştir. Yakın zamanda ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının açıkladığı veriler, bizler için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur.” dedi.

Ülkemizin en köklü üniversitelerinden olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin, kurulduğu günden bu yana hem bilimsel ve akademik kapasitesini artırmış, hem de ilimizin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamış önemli bir eğitim kurumu olduğuna değinen Aydın Valisi Yakup Canbolat, “İlimizin akademik alanda gelişerek yarınlara daha güzel taşınmasında emeği geçen başta Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bülent Kent ve öğretim üyeleri olmak üzere herkesi canı gönülden tebrik ediyor, huzurunuzda teşekkür ederek selamlıyorum. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, bünyesinde fakülteler, meslek yüksekokulları, enstitüler, araştırma merkezleri bulunan, uluslararası standartlarda eğitim öğretim sunan, nitelikli eğitim kadrosu, kaliteli eğitim sistemi ve gittikçe artan bilimsel çalışmalarıyla, gerçekleştirdiği değişim programlarıyla, hizmete sunulan ve devam eden yatırımlarıyla her geçen gün büyüyen, binlerce öğrencimizi geleceğe hazırlayan güzide bir kurumumuzdur. Ulaştığı düzeyi ve diğer üniversiteler arasındaki saygın konumunu memnuniyetle karşıladığımızı da buradan dile getirmek istiyorum. 2024- 2025 akademik yılının sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim sürecine vesile olmasını temenni ediyor, sevgili öğrencilerimize, üniversite mensuplarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Efeler diyarı Aydın’a değer katan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi için önemli bir günde burada bulunmaktan ve Akademik Yıl Açılış Töreni'nde 'İlk Dersi' verecek olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Milli Mücadelemizin kahraman şehirlerinden birisi olan Yörük Ali Efe'nin memleketi ve ismini Türk Demokrasi Tarihine altın harflerle yazdırmış olan merhum Şehit Başbakan Adnan Menderes’in aziz hatırasının yaşadığı şehrin gölgesinde, bu önemli toplantıya iştirak etmek ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı hem büyük bir memnuniyet hem de büyük bir sorumluluk taşıdığımı ifade etmek isterim.” dedi.

En temel vazifelerimizden birisinin ülkemizin bölünmez bir bütün olarak daha ileriye gitmesi için mücadele etmek olduğunu belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Türk vatanının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyadaki en güçlü ülkelerden birisi olması için elimizdeki bütün imkanlarla mücadele etmek hepimizin vazifesidir. Nerede olursanız olun, hangi görevi yapıyorsanız yapın ister öğretim üyesi ister siyasetçi ister öğrenci ister iş insanı ister çiftçi ister sanatçı, her birimiz yaptığımız işi en iyi şekilde yapacağız ve inşallah Türkiye'yi, Cumhuriyetimizin ikinci asrında daha da yukarıya çıkaracağız. Bilimde, sanatta, kültürde, sporda, her alanda, bulunduğumuz yerden çok daha ileriye gideceğiz. Bunun için bu mücadelenin önemli merkezlerinden birisi olan, Adnan Menderes'in de önüne koymuş olduğu güçlü ve büyük Türkiye hedefinin en önemli unsurlarından birisi olan üniversitelerimizin de çok daha ileriye gitmesi için her birimiz canla başla durmadan çalışacağız.” dedi.

Bilginin tek başına yeterli olmadığını ve mutlaka değerlerle oluşturulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Üniversitelerimizin özellikle Türkiye'nin bundan sonraki geleceğinde bilginin yanında değerler üretmesi de gerekmektedir. Şu anda dünyadaki en temel sıkıntı da değerler meselesidir. İnsani değerler, yardımlaşma, paylaşma, insanların birbirlerine faydalı olacak şekilde hareket etmesi gibi temel değerler üzerinde bir noksanlık var. Bilginin üstüne hikmeti inşa etmek daha doğrusu bilgiyi hikmetle donatmak mecburiyetindeyiz. Bu perspektiften bakarak güçlü ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’nde merkez üstlerimizden birisi olan bir üniversite anlayışı içerisinde yaklaşarak her birinize üstün başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin.” dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a hediye takdiminde bulunmasının ardından ‘Akademik Yıl Açılış Töreni’ sona erdi.