Aydın-Denizli otoyolu kullanıma açılıyor

Aydınlıların yarım asırlık rüyası, Aydın-Denizli otoyolu nihayet tamamlandı. 17 veya 18 Ekim’de kullanıma kullanıma açılacak otoyol ile Denizli ve Aydın arası 2 saatten 70 dakikaya inecek. Öte yandan otoyol geçiş ücretleri de belli oldu.

Aydın-Denizli otoyolu açık mı?
Fernas'ın geçiş garantisi ile 1,3 milyor Euro maliyetle yaptığı yolun Kocabaş-Kuyucak arasındaki kısmı kullanıma açılmıştı. Son çalışmalarla birlikte artık otoyolun tamamını kullanmak mümkün olacak. Fakat bağlantı yollarının bazıları henüz açılmadı. Kuyucak bağlantısından sonra Nazilli bağlantısı açılacak, kalan kısmı ise yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Otoyoldan Aydın-Denizli kaç dakika?
Geçen hafta tamamlandığı duyurulan yol, cumartesiden (18 Ekim) itibaren geçişe açılıyor. Artık Denizliden otoyolu kullanan biri 120 dakika yerine 70 dakikada Aydın'da gidebilecek. Hiç kent içini görmeden diğer otoyola geçiş yaparak İzmir'e kadar otoyol ile ulaşabilecek.

Aydın-Denizli otoyolu geçiş ücreti ne kadar?
Öte yandan otoyolun geçiş ücretleri kesin olmasa da netleşmeye başladı. Kocabaş'tan Aydın'a kadar 380 TL dolayında olacak. Kent merkezine en yakın Kumkısık ya da Pamukkale kavşağından otoyola girerek Aydın'a kadar ulaşan bir sürücü de yaklaşık 350 TL ödeyecek.