Eli öpülesi analar

Bergamalı kadınlar, Türkiye’yi yasa boğan deprem faciasından etkilenenler insanlar için fırınlarını yakıp ekmek pişirdiler. Ekşi mayayla pişirildiği için günlerce bozulmadan saklanabilen ekmekler, Belediye-Kaymakamlık-Kızılay işbirliğiyle yardım kampanyası kapsamına alındı. Diğer malzemelerle birlikte TIR’lara konularak deprem bölgesine gönderilmeye başlandı.

Başkan Koştu: “Nenehatun ruhu”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 119 kırsal mahalleye sahip Bergama’da tüm vatandaşların depremzedeler için seferber olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Eli öpülesi analarımız, bu amaç uğruna bir araya gelerek bahçelerindeki odun fırınlarını yaktılar ve uzun süre bayatlamayan ekşi mayalızekmekleri pişirmeye başladılar. Onlarda, beşikte bebeğini bırakıp, cepheye koşan Nenenatu’nun, Kara Fatma’nın ruhu yaşıyor.”

Erkekler de kayıtsız kalmadı

Bergamalı anaların gösterdiği imeceye erkekler de kayıtsız kalmadı. Önce fırınlara odun taşıyan gençler, soğuduktan sonra ekmekleri araçlarına koyarak, Erdal Önder Spor Salonu’ndaki yardım merkezine taşıdılar. Burada TIR’lara konulan ekmekler, depremzedelere doğru yola çıkarıldı. Depremzedeye ekmek desteği, ilçede büyük takdir topladı.