Mustafa Kemal Atatürk'ün hayali gerçek oluyor

Atatürk için köylü milletin efendisiydi.   Bunların belkide en önemlisi geleceğe miras olarak bırakılan bir kırsal   kalkınma projesi; Atatürk’ün İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ projesiydi. 
Atatürk, Türkiye’nin gerçek bir şekilde çağdaşlaması için ; “Her şeyiyle çağdaş  Köyler” kurulmasını istemektedir. Bu amaçla bizzat İdeal Cumhuriyet Köyü  Projesi’ni geliştirmiştir. Bunda amaç çağdaş ve çevreci bir köy yaratmaktı.   
İdeal Cumhuriyet köyü Projesi Atatürk’ün kafasındaki düşünceler şunlardır;  Eğitime, bilime, kültüre, sanata, ekonomiye önem verilen sosyal imkanların  Çok fazla olduğu çağdaş ve çevreci bir köy yaratmak, köylünün rahat koşullarda  Yaşamasını ve bilinçlenmesini sağlamaktır. 
Atatürk’ün manevi kızı Prof.Dr.Afet İnan ve Trakya umumi müfettişi General   Kazım Dirik Tarafından1937.Tarihinde Mustafa Kemal ATATÜRK’ e sunulan   ATATÜRK’ün hayran kaldığı ve uygulanmasını bir an önce görmek istediği   İDEAL CUMURİYET KÖYÜ Projesi ATATÜRK’ün erken yaşta vefatı, ülkemizde  ikinci dünya savaşı etkilerinin yavaş yavaş görülmesi, ekonomik, siyasi   sorunlar ve imkansızlıklar sonucunda proje istenen sonuca ulaşamamış  ve rafa kaldırılmıştır. 
Afet inan Cumhuriyetin 50.yılı nedeniyle 1970’lerde tekrar gündeme gelen projenin   hayata geçirilmesi için Bayındırılık bakanlığı ve valilere mektuplar göndermiştir. 70’li  yıllarda Bu projenin hayata geçirilmesi “ çalışma atölyeleri” bile kuran Afet inan  finansman sorununun Çözülmesi için Meclise yasa tasarısı sunulmasına da ön ayak  olmuştur. Ancak bu proje bir türlü Hayata geçirilememiştir. 
 Çok daha sonraları Proje tekrar gündeme gelmiş, çağın gelişimine uygun olarak  Revize edilip uygulanmak istenmiştir. Başbakan Bülent Ecevit’in KÖYKENT ve  MHP’nin TARIMKENT projeleri ve bir çok belediyelerin bu proje üzerinde öngörülü   çalışmaları örnek verilebilir. 
 Projeyle ilgili planda dairesel düzende bir köy tasarlanmıştır.Merkezinde   Köy meydanı ve anıt etrafında dükkanlar-Kurumlar ve Konutlar dizilmiştir.  Köyde ekonomik, kültürel ve sosyal olarak ihtiyaç duyulabilecek her şey   Düşünülmüştür.  
 Köyün kültürel hafızası için bir müze, toplantı ve etkinlikler İçin konferans salonu,   köy parkı, spor sahası ile Köyü turistik olarak desteklemek için bir otel tarım ve   hayvancılık için mandıra ve ürünlerin satışı için pazar yeri plana eklenmiştir.   Cami ve okuma odası yan yana konumlandırılmış ,sosyal kurumlarla bakkal ve   Terzi gibi esnaflar meydana yakın planlanmıştır. 
 İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ Projesi 40.yıldır sektörün içinde olan Yatırımcı-girişimci   Gürsel ATALAY ve Çözüm ortaklarının Konsorsiyumu ile, EKOTURİZM Direktörü   Beytullah YILMAZ ve ekibi tarafından projelendirilerek Tarım ve hayvancılığın yoğun ve   ön planda olduğu İZMİR-TİRE’ de 1.073.359.60.M2 Arazide hayata Geçiriliyor. 
 Proje ve etüt çalışmaları sonucunda Kurum görüşleri için tüm müracaatlar yapılmış  bir çok ilgili kurumdan olumlu görüşlerin alınmış olduğu ifade edilmektedir. 
 
 İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ PROJESİ ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz   Proje Yatırım Direktörü Gürsel Atalay 5.yıldır bu proje üzerinde yoğun olarak   çalıştığını ve hayaller kurduğunu, projenin Atamızın hayal ettiği gibi bire bir aynı   proje olacağını, artık başlangıç yaptıklarını ön kurum görüşlerinin kısa süreç içinde   sonuçlanabileceğini ve proje üzerinde geliştirme çalışmalarına başlayacaklarını   belirtmektedir. 
  
 Projemiz ile ilgili kamuoyunda ve her kesimden çok olumlu tepkiler alıyoruz bu da   bizi çok heyecanlandırıyor ve cesaretlendiriyor. 
  
 Proje ve geliştirme çalışmalarımızı İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ PROJE ve KONUT   GELİŞTİRME A.Ş. Çatısı altında yürüteceğiz.  
 Proje’de Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere 1.Milyon Metrekare yeşil alan içinde   (1+1) (2+1) (3+1) Ekonomik, vadeli, sabit fiyat garantili, Daire fiyatına, Bahçe içinde   Depreme dayanıklı ve estetik Ahşap Konutlar üreteceğiz, güneş enerjisi, yağmur suları   ve doğanın, toprak Ananın bizlere sunmuş olduğu bütün nimetlerinden en iyi şekilde   faydalanacağız. 
 Cumhuriyet köyümüzde ikamet edecek insanlarımıza aylarca dışardan alışveriş   yapmadan bütün ihtiyaçlarını elinin altında bulabileceği bir yaşam imkanı sunacağız 
 Cadde ve sokaklara son 100 .yıla damgasını vuran Devlet adamı-sanatçı- iş adamı   isimleri verileceği anlatılmaktadır. 
 Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çok kapsamlı ve yaşanabilir bir proje ile kamuoyunun   karşısında olmak için tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ   Projesini ülke genelinde ve bir çok ilimizde uygulamak ATAMIZIN Vasiyetini yerine   Getirmek, çözüm ortaklarımız ve ekibimiz ile birlikte Anıtkabir’de Atamızın huzuruna   Çıkmak ve saygı duruşunda bulunmak istiyoruz. 
 Cumhuriyetimizin 100.yılını kutladığımız bu günlerde Atatürk’ün hayal ettiği ve 1937  Yılından beri 86.yıldır hayata geçirilemeyen bir projeyi son beş yıldır tasarlayıp hayaller  Kuran 63.yaşındaki Gürsel Atalay ve ekibine nasip olması farklı bir Boyuttur.    
 Gürsel Atalay ve çözüm ortaklarına, Beytullah Yılmaz ve ekibine çıkmış olduğu bu ulvi  yolculukta başarılar dileriz. 

ATATÜRK'ÜN ÇİZDİRDİĞİ PROJELER