Züleyman Bülbül'den TÜİK'e çok sert eleştiri!..

Bülbül, TÜİK'in yaptığı 6 sayfalık açıklamanın halkı ve kendilerini ikna etmekten uzak olduğunu söyledi.

ENFLASYON ÖLÇÜM SİSTEMİNDEKİ ŞEFFAFLIK TARTIŞMALARI

Bülbül, Türkiye’deki enflasyon ölçüm sisteminin diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok daha şeffaf ve güvenilir olduğu iddiasını eleştirdi. Özellikle Haziran 2022’den bu yana enflasyon hesaplamasının temelini oluşturan madde sepeti ortalama fiyat listesinin TÜİK tarafından gizlendiğini, mahkeme kararlarına rağmen bu tutumun sürdüğünü vurguladı.

YARGI KARARINA UYUN ÇAĞRISI

Milletvekili Bülbül, TÜİK’e açık bir çağrıda bulunarak, "Talebimiz çok basit: Uzun uzun açıklama yapmanıza gerek yok. Kurumunuzun yıllardır sarsılan güveni ve itibarını yeniden inşa etmek istiyorsanız yargı kararına uyun, madde sepeti ortalama fiyat listesini kamuoyu ile paylaşın. Ne kadar adil bir ölçüm yaptığınıza halk karar versin" dedi.

TÜİK'İN SİYASİ VESAYET ALTINDA OLDUĞU İDDİASI

Bülbül, bir kamu kurumu olan TÜİK’in yargı kararlarına karşı direnmesinin ve bunların uygulanmasını geciktirmesinin, sarayın siyasi vesayeti altında hareket ettiğini çok net bir şekilde ortaya koyduğunu ileri sürdü. Bülbül, "TÜİK, kurum olarak varoluş amacını hatırlasın, sahte enflasyon verileriyle halkı yanıltmaya çalışmayı bıraksın. Milyonlarca işçi, emekli ve memurun cebinden çalmaya son versin" diye konuştu.