TÜLOV Bodrum Temsilciliği’nden Anayasa Açıklaması

TÜLOV Bodrum Temsilciliği bugün Anayasa ile ilgili temsilcilik binasında yaptığı açıklamayı TÜLOV Bodrum Şube Başkanı Mustafa Duru okudu. TÜLOV Bodrum Şube Başkanı Mustafa Duru’nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

MADDE 4- Anayasa’nın 1’nci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
TÜLOV’ dan 4. Madde açıklaması “Devletin temellerine bomba yerleştirmeye çalışan bir suikastçı olduğunu göstermiştir”
Bildiğiniz gibi anayasa; ülke üzerindeki egemenlik haklarının kullanım yetkisinin devlete verildiğini ve nasıl kullanılması gerektiğini gösteren toplumsal bir sözleşmedir.
Bu sözleşmemizin maddeleri hükümete devleti yönetirken uyulması gereken kuralları gösteren bir bütünsel içerik ihtiva eder. Tüm maddelerin buna uyumlu olması gerekir. Hiçbir madde diğerinden bağımsız değildir. Devlet adamlarının bunlara uymamaları, anayasaya aykırılık, suç teşkil eder.

Ancak Hür Dava Partisi yani HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu değiştirilmesi teklif bile edilemeyen anayasamızın ilk üç maddesinin koruyucusu olan 4. Maddesini değiştirmek istiyor. Üstelik kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret ederek…
Masum bir talep gibi, milletin aklıyla alay edercesine  ‘’bir ahmak’a anlatır gibi’’ diyerek ifade ettiği sözleri ile devletin temellerine bomba yerleştirmeye çalışan bir suikastçı olduğunu göstermiştir.
Milletvekili yeminine uymayan, ettiği yemini bozacak tekliflerde bulunan, cum-hur ittifakı ortağı, eli kanlı Hizbullah örgütünün siyasi uzantısı Hüda Par milletvekili ve benzeri mübdezeller‘’ Biz cumhuriyete karşı değiliz ‘ demektedir. Onlar  laik cumhuriyet yerine dini temellere dayalı teokratik bir cumhuriyet beklentisi içindedir..Onu  istemekteler.
Anayasa ikinci madde de cumhuriyetin temel taşları anlatılmaktadır. Elbette diğer maddeler gibi önemlidir ama ayrıca 4.  Madde ile korumaya alınmıştır.

Bu madde der ki ‘’Türkiye cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.’’
İşte bu maddedeki Atatürk isminden bile rahatsız olanlar, anlamadıkları Atatürk Milliyetçiliğini, Atatürk adını silmek için değiştirme teklifi ile birlikte laiklik ilkesini kaldırma teklifini de art arda vereceklerdir.
Yine 4. Madde ile korumaya alınan 3. Madde ‘’Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. ‘’der
Bu madde Misak-ı milli sınırlarımızı koruyan, tartışılmayan bir maddedir. Federasyon vb konuları tartışmaya açmaz, ortak dilimizi tartışmaz.
‘’Bayrağımız şekli kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı istiklal marşıdır.
Başkent Ankara’dır’’ diye devam eden madde Osmanlı hayranlığı ile başkenti İstanbul veya başka bir yere taşımayı düşüne ahmakların yolunda engeldir.
İstedikleri en büyük değişiklik konusu, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsacak Laiklik ilkesinin kaldırılmasıdır.

Laiklik ilkesi kaldırılmadığı takdirde hukuken hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır.
Eğitim müfredatında ki sürekli değişiklikler ile aşındırılan laiklik ilkesi onlar için ortadan kaldırılması gereken bir sorundur. Siyasal İslamcı iktidar ve ortakları, anayasa değişiklikleri ile Laik cumhuriyeti ortadan kaldırmak için sürekli hamle yapmaktadır.
4.  madde değişiklik talebinde bulunmak ülkeyi kaosa sokmaktır. Kötü giden ekonomiyi görmezlikten gelmedir. Ortaya çıkacak kaosun yansımaları ile bu ülke zora girecektir.
Bu anayasa değişikliğini destekleyecek tüm milletvekili yemini etmiş vekiller akıl yoksunu ve gerçek ahmaklardır. Yeri ve zamanı geldiğinde yargılanmalıdır.

Ülkenin temel taşı olan laiklik ilkemiz devletin bekası için vazgeçilmezdir. Ahmakların bile anlayabileceği gibi, anayasada yazıldığı gibi, 4. Madde değişikliği hiçbir şekilde teklif dahi edilemez.
Bizi mücadeleye hazırlayan, içimizdeki vatanseverlik duygularını körükleyen Atatürk’ün gençliğe hitabesini yeniden, yeniden okumanın, diğer insanlarla yeniden, yeniden paylaşmanın zamanıdır.
Dileriz bize yol gösteren ışıklar eksilmesin.

BİZ TÜLOV olarak cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Laik, Demokratik hukuk devletimizi koruyacak, cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız.
Anayasamızın omurgası, laik hukuk devletimizin temeli olan, Cumhuriyetimizin ışığı olan 4. Madde’ye kimse dil uzatamaz, hiç kimse değiştirilmesini talep edemez.

YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN LAİKLİK