Arnavutluk AB üyeliği için Roma'ya biat ediyor

ÖZEL HABER/SELAHATTİN ÇELİK - Osmanlı'nın göz bebeği, Balkanların sosyalist eski ülkesi Arnavutluk'ta ilginç gelişmeler gözleniyor.

Arnavutluk başbakanı Edi Rama'nın açıkladığı,
İtalya ile yapılan anlaşmaya göre, İtalya Akdenizinde ele geçirilen mülteciler,  Arnavutluk adalarında güvenlik, uluslararası terörle iltisâklılık ve yetenek testlerine tâbi tutulup elimine edilecek. 
Uygun görülenler İtalya'da yaşama hakkı elde edecekler; diğerleri ise ülkelerine teslim edilecekler.
Avrupa Birliğinin mülteci sınır güvenliğini İtalyanların sağlayacağını ifade eden bu pozisyona ilişkin, AB tarafından Arnavutluk'a önemli bir para akışının gerçekleşeceği de belirtiliyor.

YENİ İNANÇ DEVLETİ VATİKAN'IN İSLÂMİ VERSİYONU 
"BEKTÂŞİ VATİKAN", ARNAVUTLUKTA 

İşin özel ve çok ilginç bir boyutu ise, Arnavutlukta mültecilerin tasnif edileceği adada Vatikan tarzı küçük bir inanç devleti'nin kurulacağı söylentilerinin kulislerde dolaşması.

Bektaşi adı verilen ve Arnavutluk'un kalbinde yer alacak bu toprak parçasının Bektaşilere mi, yoksa Roma İmparatorluğunun Vatikanına mı satıldığı halen belirsizken; Arnavut devlet yönetimi ve halkının AB üyeliği için her koşula razı oluşu Balkan Müslümanlığı ve Türkiye için çok mânidar olarak yorumlanıyor.

Yaptığımız bu özgün haberde, "İstanbul'da ekümenük hayalleri bitmeyen Roma İmparatorluğunun vârisi İtalya'nın, AB içinde yeni tetikçi kimliği ve AB'nin Arnavutlukta işleyeceği insanlık suçları Türkiye açısından dikkate alınmalı" diyoruz.