Ömer Günel’e Zor Sorular: 78 Milyon Kimin Cebine Girdi?

Kuşadası’nda son günlerde büyük yankı uyandıran çöp kamyonu kiralama ihalesine ilişkin tartışmalar sürerken, usta gazeteci Latif Sansür, sosyal medya üzerinden Belediye Başkanı Ömer Günel’e sert sorular yöneltti. Sansür, Ayyıldız Belediyeler Birliği’nin Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğu dilekçe görsellerini paylaşarak Günel’e şu soruyu sordu:

78 Milyon Kimin Cebine Girdi?

Latif Sansür, kendisine yöneltilen suçlamalara karşılık, tetikçilik ve siyasi kumpas iddialarını sert bir dille reddetti. Özellikle çöp kamyonu ihalesinde şeffaflık ve hesap verebilirlik taleplerini şu sözlerle dile getirdi:

“İhale mevzuata uygun olabilir, ama 52 adet çöp kamyonu satın alınabilecek bir maliyetle 21 aylığına 44 çöp kamyonu kiralamanın mantığı nedir?”

Sansür ayrıca şu rakamları gündeme taşıdı:

 Kağıthane Belediyesi araç başına akaryakıt hariç 56.700 TL öderken,
 Yıldırım Belediyesi 50.800 TL ödüyor,
 Kuşadası Belediyesi ise araç başına neden 107.691 TL ödedi?
Bu farkın açıklanmasını talep eden gazeteci, “Aradaki toplam 78 milyon TL kimin cebine girdi?” diye sordu.
Son olarak Latif Sansür, kamuoyunun dikkatini şu sözlerle çekti:
“Bu soruları sormak için benden özür beklemeyin, biz sizden açıklama bekliyoruz, Sayın Günel!” dedi.

Evet Sn. Günel biz ses getiririz, ne Latif Sansür'e benzeriz, ne de başkalarına Ege7Gün olarak gündem belirleriz, gündeme kötü birşeyle gelmenizi istemezdik aslında, hakkınızda güzel bir haber ararken, karşımıza bu gelince biz de şaşırdık...
Konu yolsuzluk iddiaları olunca, kamu adına biz de soruyoruz, meslektaşımız Latif Sansür gibi biz de yetim hakkı yiyenler varsa, buna asla müsahama göstermeyiz!..
Yüzbinler, milyonlar sizden yanıt bekliyor...