Rıdvan Eşin: Bu zulme dur deyin!..

Eşin Group Yönetim Kurulu Başkanı ve 31 Mart'ta Büyük Birlik Partisi (BBP)'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve hatırı sayılır oranda oy alan işadamı Rıdvan Eşin'den Filistin paylaşımı geldi, Eşin Filistin'de olan bitenlerin insanlık suçu olduğunu söyledi. Rıdvan Eşin nadir olarak eleştirdiği iktidarı da bu duruma sessiz kalmakla suçlayarak, sadece kınama yapmanın yeterli olmadığını savundu.

Öte yandan, siyaset hayatına BBP'de devam eden ve bir ayağı Ankara'da olan Rıdvan Eşin, başkent Ankara'ya yerleşmeyi düşündüğünü de yaptığımız telefon görüşmesinde ifade etti.  Eşin Sosyal Medya Facebook'taki resmi kişisel sayfasında konuyla ilgili olarak şunları paylaştı:

 

MÜSADE EDİN ÖLELİM
Bir gurup insan eşimizin ve çocuklarımızın yaşadığı eve saldırsa, bizler ya ben tek başıma  bu kadar adamla nasıl baş ederim diye düşünüp, eşimizi ve çocuklarımızı onlara teslim edermiyiz?Yoksa son nefesimize kadar mücadele mi ederiz? 
Muhtemelen bu satırları okuyan herkes mücadele ederiz diyecek, ki doğrusu da bu. 
Peki konu bizim dışımızdaki birilerinin eş ve çocukları olduğunda , onların eşleri ve çocukları öldürüldüğünde;ya bizim gücümüz yetmez, biz neden durup dururken başımızı belaya sokalım şeklinde cümleler kuruyoruz. 
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışının tezahürü olan bu durumdan kendimizi ne zaman kurtaracağız?
O dokunmadığımız yılan günden güne büyümeye devam ediyor, henüz bize dokunmamış olması yarın dokunmayacağı anlamına da gelmiyor, Saldırırsak belki kazanacağız belki kaybedeceğiz, 
Ama burada amaç kazanmak mı olmalı yoksa mazlumun yanında zalimin karşısında bir tavır koyarak ebedi saadetin kapısını mı aralamalı? 
Filistin yalnız, Filistin çaresiz, Filistin aç susuz, Filistin yanıyor, Filistin ölüyor…
Liderlerimiz müdahale etmeyen Müslüman devletleri eleştirirken kendileri de onlardan farksız davranmıyor. 
Tarih boyunca mazlumun yanında zalimin karşısında olan bu millet ,zalime dur demek için canını ortaya koymaya hazır iken maalesef liderlerimiz oturmayı ve kınamayı tercih ediyor, 
Çanakkale de canlarını düşünmeden cepheye koşan şehitlerin torunları yine sonu şehadet olsa dahi koşmaya şehit olmaya hazır bekliyor.
Dünyevi çıkar ve menfaatlerinizin yüreklerinize koyduğu ölüm korkusu sizi koltuklarınıza mıhlamış durumda , ama dünyada kimseye ölümsüzlük verilmediği gibi size de verilmeyecek ve ecel geldiğinde çekip gideceksiniz.
Yaptıklarınız ve yapma imkanınız olduğu halde yapamadıklarınızdan hesaba çekileceksiniz.Gelin hala bir şansınız varken kendinizi ve Ümmeti Muhammedi bu zilletten kurtarın.
İnsanlar ölürken,insanlığı öldürmeyin , bu zülme dur deyin…

Hayırlı Cumalar 30/05/2024
Rıdvan EŞİN