Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Can Ataklı bakar mısınız lütfen?

2001 yılı öncesinde Türkiye'nin kaderini değiştiren medyalar vardı, örneğin Hürriyet, Milliyet, Tercüman ve sonradan türeyen Sabah Gazetesi gibi...

Kimse kusura bakmasın ama Sabah Gazetesi çıktı Babıali'de mertlik bozuldu, Hürriyet'i tiraj olarak solladı ama ülkenin siyasetine de büyük zarar verdi, Dinç Bilgin hiç mücadele etmeden, ilk başı sıkıştığında gazetesini hemen elden çıkarttı...

Hürriyet'in sahibi Erol Simavi, Sabah yüzünden Hürriyet'i elden çıkarttı ama Aydın Doğan gibi yine Atatürkçü, çağdaş ve laik birisine dev medyasını verdi.

Aydın Doğan da çok uzun süreli mücadelelerden sonra dayanamadı ve gazetesini ve birçok medya şirketini tüpçü Yıldırım Demirören'e sattı, Demirören aldığı gazetenin tirajını kimbilir nerelere kadar düşürdü, eminim 200 bin bile satmıyordur...

Oysa 60 milyonluk Türkiye nüfusunda Erol Simavi'nin Hürriyeti 1 milyon 200 bin
satıyor, Aydın Doğan'ın Hürriyet'i ise hiçbir zaman 500 bin tirajın altına düşmemişti..

Neyse gelelim Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Can Ataklı'nın belki de farkında olmadıkları güçleri, birlik dayanışma gösterdikleri takdirde Türk Siyasi hayatının gidişatını değiştirebilir nitelikte.

Bu üç ünlü gazetecinin sosyal medyalardaki takipçi sayılarına baktığınızda onmilyonlara ulaşıyor, her yaptıkları, anlattıkları şeyleri milyonlar okuyor, paylaşıyor ve tavsiye ediyor.

Sadede gelecek olursak, anketlerde uzun süredir birinci parti konumuna yükselen "Kararsızlar" var, millet ne CHP'den ne AKP'den memnun, bize göre de bu siyasi oluşumlar, herşeye doymuş vaziyette, paraya, mala mülke, makama, şaşaaya, saraya, uçağa vs.

Hele Özgür Özel'den sonra herşey iyiye gidiyor gibi görünse de, seçim zamanı geldiğinde Erdoğan'ın hamleleri Özgür Özel'i Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beter hale getirecektir.

Erdoğan kendisi de aday olsa CHP'yi alt edecektir, damadı Selçuk Bayrak'tarı Ak Parti Genel Başkanı yapıp, aday gösterse de alt edecektir.

Uğur Dündar, Can Ataklı ve Yılmaz Özdil'i aynı TV kanalında, aynı mecralarda görmesek de, üçünden de aynı sesler çıkarsa, yeni bir lider ve oluşumlar doğabilir, buna güçleri fazlasıyla var...