casino siteleri slot siteleri
HIZIR İNŞAAT

ADÜ'de “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” Konulu Konferans Düzenlendi

HABER 13.03.2024 - 19:41, Güncelleme: 13.03.2024 - 19:41
 

ADÜ'de “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” Konulu Konferans Düzenlendi

İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Millî Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü vesilesiyle ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamda Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda konferans düzenlendi.

Konferansa, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Toksoy, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, “İstiklal Marşımız, kötü işgal günlerinden zafere uzanan yolculukta adeta bir yansıma gibidir. İstiklal Marşımız, millet adına ortaya konulan bir feryattır. Bununla birlikte sadece bağımsızlığımızın bir timsali değil, aynı zamanda ortak kültürümüzün yansımasıdır. Türk'ün bağımsızlığa düşkünlüğünü, vatan, iman, hürriyet sevdasını, Batı'nın hainliğini, adaletsizliğini bu kadar güzel dile getiren başka bir eser yoktur.” dedi. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatına, yaşadığı zorluk ve mücadelelere değinen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Mumcu, “Mehmet Akif Ersoy, büyük bir şair ve büyük bir mütefekkirdir. 63 yıllık ömrünü bütünüyle bu millete, Türklüğe ve İslam’a adamıştır. Şehir şehir, kasaba kasaba dolaşıp şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla bu vatanın kurulmasında büyük emeği olmuştur. 63 yıllık yaşamına tek bir leke, gölge düşürmemiştir.” dedi. İstiklal Marşlarının milletlerin en zor dönemlerinde yazıldığını belirten Prof. Dr. Mumcu, “İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevdasını muhteşem bir şekilde dile getiren eşsiz bir eserdir. Her kelimesiyle derin anlamlar yüklenmiş, milletin ortak değerlerini yansıtan bir şaheserdir. İstiklal Marşı'nın önemi ve değeri üzerine konuşmaya doyulmaz, çünkü bu eser Türk milletinin ruhunu ve tarihini yansıtan bir anıttır. İstiklal Marşımızı, diğer marşlardan ayıran en büyük özelliği ümit ve imanla yazılmasıdır.” diyerek Mehmet Akif’in “ Bu marşı bir daha hiç kimse yazamaz. Onu ben bile bir daha yazamam, çünkü onu tekrar yazabilmem için o olayları tekrar yaşamam gerekir. Allah Türk Milleti’ne bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan’ın, Prof. Dr. Yasemin Mumcu’ya katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.  
İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Millî Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü vesilesiyle ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamda Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda konferans düzenlendi.

Konferansa, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Toksoy, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, “İstiklal Marşımız, kötü işgal günlerinden zafere uzanan yolculukta adeta bir yansıma gibidir. İstiklal Marşımız, millet adına ortaya konulan bir feryattır. Bununla birlikte sadece bağımsızlığımızın bir timsali değil, aynı zamanda ortak kültürümüzün yansımasıdır. Türk'ün bağımsızlığa düşkünlüğünü, vatan, iman, hürriyet sevdasını, Batı'nın hainliğini, adaletsizliğini bu kadar güzel dile getiren başka bir eser yoktur.” dedi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatına, yaşadığı zorluk ve mücadelelere değinen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Mumcu, “Mehmet Akif Ersoy, büyük bir şair ve büyük bir mütefekkirdir. 63 yıllık ömrünü bütünüyle bu millete, Türklüğe ve İslam’a adamıştır. Şehir şehir, kasaba kasaba dolaşıp şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla bu vatanın kurulmasında büyük emeği olmuştur. 63 yıllık yaşamına tek bir leke, gölge düşürmemiştir.” dedi. İstiklal Marşlarının milletlerin en zor dönemlerinde yazıldığını belirten Prof. Dr. Mumcu, “İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevdasını muhteşem bir şekilde dile getiren eşsiz bir eserdir. Her kelimesiyle derin anlamlar yüklenmiş, milletin ortak değerlerini yansıtan bir şaheserdir. İstiklal Marşı'nın önemi ve değeri üzerine konuşmaya doyulmaz, çünkü bu eser Türk milletinin ruhunu ve tarihini yansıtan bir anıttır. İstiklal Marşımızı, diğer marşlardan ayıran en büyük özelliği ümit ve imanla yazılmasıdır.” diyerek Mehmet Akif’in “ Bu marşı bir daha hiç kimse yazamaz. Onu ben bile bir daha yazamam, çünkü onu tekrar yazabilmem için o olayları tekrar yaşamam gerekir. Allah Türk Milleti’ne bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan’ın, Prof. Dr. Yasemin Mumcu’ya katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.