casino siteleri slot siteleri

“TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN YARGILANMALI”

HABER (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.02.2023 - 18:45, Güncelleme: 11.02.2023 - 18:45
 

“TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN YARGILANMALI”

Avukat Altunoğlu, dilekçesine şunları yazdı: “Savcılık, sorumluları tespit edebilmek için, deliller kaybolmadan, enkazlardaki kolon ve kirişlerden örnekler alıp saklamalıdır.”

Anka'ya konuşan Avukat Altunoğlu, Türkiye’yi yasa boğan depremde yıkılan binalar arasında yeni inşa edilenlerin bulunması, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Emrah Altunoğlu adlı bir avukat, yüzlerce insana mezar olan yeni yapıları inşa eden müteahhitler, inşaata iskân veren yetkililer ve denetim görevini yerine getirmeyen kişiler hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcığı’na suç duyurusunda bulundu; sorumluların, “taksirle adam öldürme” suçundan yargılanmalarını istedi.  Avukat Altunoğlu, dilekçesinde özetle şu ifadeyi kullandı: “Afet sonucu ortaya çıkan can kayıpları ve yaralanmalardan tespit edilecek tüm kişiler, suçun failidir. Bazı binalar dimdik ayaktayken, yanı başındakilerin çöktüğü düşünüldüğünde, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı bu felaketin ihmal sonucu gerçekleştiği açıktır. Ölümlerden, çürük binaları yapan, yapılmasına izin veren, buna göz yuman ve denetlemeyen herkes sorumludur.”  "Tek suçlu deprem değil" Dilekçesinde, “kayıp ve yıkımların salt afet nedeniyle meydana gelmediğini, zira bölgede sağlam yapıların da bulunduğunu” savunan Altunoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’nin jeolojik özellikleri dikkate alındığında deprem ülkemizde sıklıkla yaşanan bir doğal durumdur. Yani, bu konuda faillerin de öngörüsü vardır. Burada, suçun taksirle mi, yoksa kasten mi işlediği konusunda tartışma olabilir. Bu da ancak yapılacak soruşturma ve kovuşturma aşamasında açığa çıkarılabilir. Bu nedenle biz, hukuki nitelik tartışmasına girmeden, failler hakkında TCK’nın 22/3 maddesinden suç duyurusunda bulunuyoruz.” "Enkaz kaldırılmadan harekete geçmelisiniz" Savcılıktan, binalarda yaptırılacak bilirkişi incelemesi sonucu, kullanılan malzeme ve yapılış tekniği gibi hususların soruşturulmasını talep eden avukat Emrah Altunoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu, depremden hemen sonra yaptığı açıklamada yukarıda açıkladığımız hususların önemini vurgulamıştır. Müteahhitler, yapı denetim firmaları ve imar müdürlüklerinin sorumlu tutulabilmeleri ve delillerin kaybolmaması için, enkazlar kaldırılmadan, savcılar re’sen kolon ve kirişlerden örnekler aldırtıp, binanın kimliğini etiketleyerek saklamalıdırlar. Talep ettiğimiz incelemelerin yapılması savcılığınız açısından tarihi bir sorumluluktur.”
Avukat Altunoğlu, dilekçesine şunları yazdı: “Savcılık, sorumluları tespit edebilmek için, deliller kaybolmadan, enkazlardaki kolon ve kirişlerden örnekler alıp saklamalıdır.”

Anka'ya konuşan Avukat Altunoğlu, Türkiye’yi yasa boğan depremde yıkılan binalar arasında yeni inşa edilenlerin bulunması, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Emrah Altunoğlu adlı bir avukat, yüzlerce insana mezar olan yeni yapıları inşa eden müteahhitler, inşaata iskân veren yetkililer ve denetim görevini yerine getirmeyen kişiler hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcığı’na suç duyurusunda bulundu; sorumluların, “taksirle adam öldürme” suçundan yargılanmalarını istedi. 

Avukat Altunoğlu, dilekçesinde özetle şu ifadeyi kullandı:

“Afet sonucu ortaya çıkan can kayıpları ve yaralanmalardan tespit edilecek tüm kişiler, suçun failidir. Bazı binalar dimdik ayaktayken, yanı başındakilerin çöktüğü düşünüldüğünde, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı bu felaketin ihmal sonucu gerçekleştiği açıktır. Ölümlerden, çürük binaları yapan, yapılmasına izin veren, buna göz yuman ve denetlemeyen herkes sorumludur.” 

"Tek suçlu deprem değil"
Dilekçesinde, “kayıp ve yıkımların salt afet nedeniyle meydana gelmediğini, zira bölgede sağlam yapıların da bulunduğunu” savunan Altunoğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin jeolojik özellikleri dikkate alındığında deprem ülkemizde sıklıkla yaşanan bir doğal durumdur. Yani, bu konuda faillerin de öngörüsü vardır. Burada, suçun taksirle mi, yoksa kasten mi işlediği konusunda tartışma olabilir. Bu da ancak yapılacak soruşturma ve kovuşturma aşamasında açığa çıkarılabilir. Bu nedenle biz, hukuki nitelik tartışmasına girmeden, failler hakkında TCK’nın 22/3 maddesinden suç duyurusunda bulunuyoruz.”

"Enkaz kaldırılmadan harekete geçmelisiniz"
Savcılıktan, binalarda yaptırılacak bilirkişi incelemesi sonucu, kullanılan malzeme ve yapılış tekniği gibi hususların soruşturulmasını talep eden avukat Emrah Altunoğlu sözlerini şöyle noktaladı:

“Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu, depremden hemen sonra yaptığı açıklamada yukarıda açıkladığımız hususların önemini vurgulamıştır. Müteahhitler, yapı denetim firmaları ve imar müdürlüklerinin sorumlu tutulabilmeleri ve delillerin kaybolmaması için, enkazlar kaldırılmadan, savcılar re’sen kolon ve kirişlerden örnekler aldırtıp, binanın kimliğini etiketleyerek saklamalıdırlar. Talep ettiğimiz incelemelerin yapılması savcılığınız açısından tarihi bir sorumluluktur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ege7gun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.